Dette er et oplæg skrevet af Visit Rømø & Tønder.

Seværdigheder og oplevelser for børn ved Rømø & Tønder området.

En liste over seværdigheder og oplevelser som du kan opleve sammen med dine børn fra 3 års alderen og helt frem til de unge teenagers.

Indholdsfortegnelse

Læsetid: 6 minutter

Blokarts

Sjov og aktiv naturoplevelse med vind i sejlene, for hele familien og altid med dygtige instruktører.

De kan køre pæn stærkt, op til 70 km/t på de mest blæsende dage.

Det tager typisk ikke mere end 10-15 minutter at blive dus med det at køre blokart, og derfor er det muligt for børn helt ned til 6 – 8-års alderen at køre alene. Hvis man har mindre børn, er det muligt at køre en tandem, så man kører 2 personer sammen.

Book en tur her..

@Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder
@Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder

Rømø Legeland på Lakolk

Legelandet på Rømø finder man på det populære butikscenter ved Lakolk. Legelandet er udendørs og har åbent i sommersæsonen, hvor Legelandet fyldes med store hoppeborge, rutsjebaner, forhindringer og trampoliner. Til de helt små er der også mindre hoppeborge hvor de kan tumle.

Til de lidt større børn er det muligt at komme på Segway ture, som ofte også er en favorit hos de voksne.

Læs mere her…

Rømø Legeland - @Vesthop
Rømø Legeland - @Vesthop

Arrild Ferieby og Svømmehal

Arrild er beliggende midt i Sønderjylland, og her finder man en stor ferieby. I feriebyen er der sommerhuse og en campingplads. Som aktiviteter er der både store legepladser, samt en svømmehal hvor der er plads til store og små børn. Svømmehallen har en lang vandrutsjebane, som klart er en af favoritterne hos børn over 3 – 4-årsalderen, og børnebassin samt puslepladser til de helt små.

Tilgængelighed: Der er lift der kan løfte fra kørestol over i bassin, samt handicap omklædningsrum.

Feriebyen har også en stor fiske sø, hvor man kan leje fiskestænger.

Læs mere her…

Arrild
Svømmehal i Arrild - @Arrild Svømmehal

Kunstmuseet i Tønder

Selvom Kunstmuseet er mest rettet mod voksne kunstinteresseret, så er der alligevel nogle elementer i museet, som kan være betagne for børn og unge at se og opleve på egen hånd. Kunstmuseet er stort og har både noget historie og et vandtårn, som i dag er en udstilling for møbeldesigneren Hans J. Wegner. I toppen af tårnet kan man nyde udsigten over hele Tønder by og noget af Marsken.

Læs mere her…

i toppen af Kunstmuseet - @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder
i toppen af Kunstmuseet - @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder

Lege & Labyrintpark

I Rømø Lege- og Labyrintpark får du mulighed for at slippe dit indre legebarn fri, med mere end 25 udfordrende aktiviteter for alle aldre. Udforsk f.eks. labyrinter, puslespil, mega skakspil, Angrybirds og meget mere.

Bemærk der er lukkedage/perioder.

lakolk_labyrintpark-3-1440x960

Gammelby Action

Få en anderledes gokart oplevelse med de såkaldte Bocarts. Her foregår kørslen på en bane af jord og sand, hvor de store gummihjul laver hjulspind i svingene.

Til info: dette er en gruppe aktivitet, og man skal være en større gruppe for at booke.

Bocart race i Gammelby @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder
Bocart race i Gammelby @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder

Aktivitetsbåndet i Tønder

I Tønder midtby findes et aktivitetsbånd med forskellige forhindringer og aktiviteter, som både er fysiske og mental udfordrende. Ruten er 500 m. lang, og byder både børn og voksne på en skøn tur igennem byens midte.

Børn kan få uddelt et ark med tilhørende klistermærker på turistkontoret på torvet i Tønder. Klistermærkerne får man lov at sætte i arket, når man har gennemført en forhindring på banen.

6F2A8358

Ridning på Rømø

Det har altid været en del af Rømø at have heste, man har brugt dem som transportmiddel, arbejdsheste til rejefiskeri samt til rekreation på øen.

Fornøjelsen ligger især i den smukke natur oplevet fra hesteryg. Rømø byder på anlagte stier til hestene, og i nogle perioder kan man også få lov at ride på de enorme sandstrande ved Lakolk og på Sønderstranden.

Som turist kan man medbringe sin egen hest eller benytte en af de 3 hestestalde som tilbyder ture for deres gæster.

Prøv f.eks. Islændercenteret på Rømø. 

Eller Rømø Ponyfarm 

Tilgængelighed: Spørg udlejer.

Ridning på rømø - @Islændercentret
Ridning på rømø - @Islændercentret

Rømø Minigolf og Iscafe

Nyd en dag med hele familien i hyggelige omgivelser hos Den Gamle Købmandsgård på Rømø. Ved siden af den gamle gårdbygning ligger en stor og hyggelig have med minigolfbane og plads til gode stunder og afslapning med en is.

Tilgængelighed: Delvis

Kanotur 

Sejl i kano på en eller flere af de fire ruter der tilsammen udgør Brede Å.

Åen har 35 km. sejlbare ruter, som tager dig på en naturoplevelse igennem det sønderjyske landskab. Forbi flotte plantage, igennem ådal, og til sidst ender man i Marsken – porten til Vadehavet. En kanotur er for alle aldre, og perfekt hvis man ønsker nogle timer sammen med familien, eller måske flere dage med overnatning?
Lej kanoer ved Sønderjysk Kanoudlejning.

Tilgængelighed: Nej

Læs mere her..

Kanotur på Brede Å - @Sønderjysk Kanoudlejning
Kanotur på Brede Å - @Sønderjysk Kanoudlejning

Marsk Tower

Tag hele familien med op i Marskens højeste udsigtspunkt, her hvor øjet, i klart vejr, kan nå byer så langt væk som Esbjerg. Tårnet, der er designet af Bjarke Ingels Group, er i sig selv en oplevelse. Ved tårnet er der både legeplads samt en minigolfbane med 18 huller. På banen er der bl.a. en minikopi af Marsk Tower, Markmandshuset og Rømø som er kendt for den brede sandstrand.

Tilgængelighed: Mini golf – Nej
Marsk Tårnet – Nej.

På vej op i Marsk Tower - @Jacob Gosch - GotFat Productions
På vej op i Marsk Tower - @Jacob Gosch - GotFat Productions

Skærbækcentret

I Skærbækcentret tæt på Nationalpark Vadehavet er der mange aktiviteter for både børn og voksne. Centret har en svømmehal med 25 m bassin, børnebassin med legeredskaber, spa, dampbad, stor udendørssauna m.m.

I finder også et topmoderne 8-baners bowlinganlæg der er velegnet til såvel hygge som konkurrence. Indendørs legeland til de små, 2 store sportshaller, udendørs fitness område samt stor legeplads med hoppepude. I ferieperioderne har de ekstra aktiviteter for børn, disse kan altid ses på https://skaerbaekcentret.dk/

Bliver man sulten af alt den aktivitet, er der en herlig café med et stort udvalg af lækre retter samt Restaurant Staffeli.

Tilgængelighed: Ja. Dog har svømmehallen ikke lift eller særskilt handicapomklædning. 

Bowlinghallen i Skærbækcentret - @Skærbækcentret
Bowlinghallen i Skærbækcentret - @Skærbækcentret

Naturcenter Tønnisgård

Tønnisgård hører hjemme i en af de smukkeste gamle kommandørgårde på Rømø. Her kan man lære og opleve en masse om Vadehavet og Rømøs natur. De tilbyder også guidede ture og aktiviteter hvor både børn og voksne kan deltage. Se deres program her Tønnisgård

Tilgængelighed: Delvis. Kontakt Tønnisgård for mere information ifm. specifik tur. 

Familietur med Tønnisgård - @Tønnisgård
Familietur med Tønnisgård - @Tønnisgård

Andre oplevelser udenfor Rømø & Tønders omegn.

Glad Zoo

Lille dyrepark, store oplevelser. I Glad Zoo er der 80 dyrearter. Du kan komme tæt på dyr, som geder, grise og kænguruer, mens du må nøjes med at kigge på asiatiske vildhunde, hulepindsvin og slanger. Hver dag kan du møde en dyrepasser, der gør dig klogere på dyrene. Man er velkommen til at spise fra cafeen, eller medbringe sin egen madpakke, som kan nydes på en af zoos mange terrasser.

Historiecenter Dybbøl Banke

På historiecenter Dybbøl Banke bliver du hvirvlet ind i et af de mest spændende kapitler i Danmarkshistorien. Over kuglestøbning og varme pandekager oplever du det muntre skænderi mellem de 2 soldater under krigen mellem Preussen og Danmark i 1864.

da_DKDansk

Guide

Handicap tilgængelighed

Fuld tilgængeligt

Niveaufri adgang, elevator m.m., som gør det muligt for kørestole at komme omkring.

Delvis tilgængeligt

Der er rum/områder hvor man som kørestolsbruger ikke kan komme ind, men stadigvæk muligt at få en god oplevelse.

Tilgængeligt med en hjælper eller lidt gangfunktion.

Der er et trin eller andet der gør at man behøver hjælp for at kunne deltage/komme ind.

Ikke tilgængeligt.

Her mangler elevator, ramper eller andet der gør at kørestole ikke kan komme ind.

Tilgængelighedsvurderingen er foretaget ud fra en almindelig størrelse kørestol. Hvis man bruger ekstra bred elektrisk kørestol eller el-crosser, beder vi jer venligst selv kontakte det ønskede besøgssted. Ligeledes kan der være forhold der gør at tilgængeligheden i en periode ikke er som beskrevet af os. En god ide er altid at søge oplysninger på det ønskede besøgssteds hjemmeside.