Dette er et oplæg skrevet af Visit Rømø & Tønder.

Camping- og autocamperpladser i Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er kendt for at være en skøn destination med autocamper og campingvogne. Derfor har vi samlet en liste over de steder, som du skal besøge med dit fortrukne hus på hjul.

Indholdsfortegnelse

Læsetid: 3 minutter

Nationalpark Vadehavet som destination​

Op langs den sønderjyske vestkyst finder du Nationalpark Vadehavet. Et unikt naturområde som åbner sig med de enorme vider, og udsigter der naturligt fremstår med et landskab der næsten er helt fladt.

For mange er dette et perfekt sted at opleve friheden i en autocamper eller med en campingvogn, da der altid er en rasteplads, et udsigtspunkt eller en attraktion, hvor man lige kan holde sig en oplevelsesrig pause fra landevejen.

Særligt for Rømø & Tønder er det varierende landskab, som ændre sig indenfor bare et par kilometers afstand. Man kan bo tæt på Vadehavets tidevand, som 2 gange i døgnet trækker sig frem og tilbage. I Marskens frodige landskab, eller nær Rømøs enorme sandstrande.

Autocamperpladser

Autocamperpladser er en fantastisk måde at udforske verden på. De er især populære i Europa, hvor de giver en perfekt mulighed, for at se nogle af de smukkeste og mest interessante steder i verden.

De giver dig chancen for at opleve en destination på en anden måde. Du behøver ikke at bo på hotel, i sommerhus eller på de traditionelle campingpladser. Du kan bare parkere, slappe af, nyde omgivelserne på autocamperpladserne og derefter udforske området når du har lyst.

Marsk Camp

Autocamperplads som åbnede i 2021, som en del af det nye Marsk Camp og Marsk Tower. Stedet er en moderne autocamperplads med alt hvad man behøver, og ligger smukt i Marsken.

Oasen

Oasen ligger på den sydlige del af Rømø, og er igen en autocamperplads med forholdende helt i top. Det er ikke muligt at reservere en plads forud, men der er i alt 200 pladser til rådighed, så der er ofte en god chance for at få sig en plads.

Autocamper- og campingpladser

En ferie med campingvogn er en fantastisk måde at opleve den naturlige skønhed i Nationalpark Vadehavet, på Rømø og i Marsken. Ferie i campingvogn eller telt er en perfekt løsning for dem der ønsker tage på ferie, hvor man kan flytte sig efter eget behov og tempo.

På Rømø, i Arrild og Tønder har du familie campingpladser, hvor alt hvad du behøver findes inden for campingpladsens område. De fleste campingpladser har også deciderede pladser til deres gæster som ankommer i en autocamper.

Arrild

Arrild Camping

Campingpladsen er en del af Arrild Ferieby, som er fælles betegnelse for et område der er centreret omkring turisme. I feriebyen finder du blandt andet en fiskesø, en stor svømmehal, legepladser og restauranter.

Rømø Familie Camping

Rømø Familie Camping er en campingplads på den nordlige del af øen Rømø. Campingpladsen er meget børnevenlig, og har blandt andet en minigolfbane.

Ballum Camping

Ballum Camping er campingpladsen der ligger nærmest Vadehavet, faktisk så kan man fra sin campingvogn se Vadehavet.

Tønder Camping

I Tønder findes der selvfølgelig også en campingplads, her bor du i kort afstand til både attraktioner, spisesteder, aktiviteter til børn og indkøbsmuligheder.

da_DKDansk

Guide

Handicap tilgængelighed

Fuld tilgængeligt

Niveaufri adgang, elevator m.m., som gør det muligt for kørestole at komme omkring.

Delvis tilgængeligt

Der er rum/områder hvor man som kørestolsbruger ikke kan komme ind, men stadigvæk muligt at få en god oplevelse.

Tilgængeligt med en hjælper eller lidt gangfunktion.

Der er et trin eller andet der gør at man behøver hjælp for at kunne deltage/komme ind.

Ikke tilgængeligt.

Her mangler elevator, ramper eller andet der gør at kørestole ikke kan komme ind.

Tilgængelighedsvurderingen er foretaget ud fra en almindelig størrelse kørestol. Hvis man bruger ekstra bred elektrisk kørestol eller el-crosser, beder vi jer venligst selv kontakte det ønskede besøgssted. Ligeledes kan der være forhold der gør at tilgængeligheden i en periode ikke er som beskrevet af os. En god ide er altid at søge oplysninger på det ønskede besøgssteds hjemmeside.