Dette er et oplæg skrevet af Visit Rømø & Tønder.

De bedste udsigtspunkter på Rømø og ved Tønder

Disse udsigter er køreturen værd.

Indholdsfortegnelse

Læsetid: 3 minutter

Klitterne ved Lakolk

Klitterne på Lakolk strand er et populært sted at nyde aftensolen over Lakolk strand. Mange vælger at parkere deres bil eller autocamper tæt på klitterne i stedet for ved strandbredden, her er nemlig fredeligt og ofte en skøn udsigt over Lakolk strand. Lakolk strand er Nordeuropas bredeste strand, hvor der er rigeligt plads til at bade, flyve med drage, løbe en tur, solbade eller bare slappe af og nyde naturen.

Vongshøj

Vongshøjs ligger nordvest for Løgumkloster, placeret i 62 meters højde, hvor du yderlige kan bestige et tårn for at få en imponerende udsigt over hele området. Vongshøj har også borde og bænke, så man kan nyde den medbragte madpakke. 

Vidåslusen

Vidåslusen er slusen der afslutter Vidåen, som løber langs den dansk-tyske grænse og ud igennem Marsken. Med sine store porte er slusen en seværdighed i selv sig, samtidig beskytter den landet bag digerne. Bevæger man sig op på diget, får man en udsigt over Vadehavet og de enorme sletter af vaden der åbner sig ved lavvande.

Tønder Vandtårn

Egentlig så er vandtårnet i Tønder en del af Kunstmuseet, derfor skal man betale adgang til museet for at komme op i vandtårnet. Her kan man nyde udsigten over hele Tønder by, og som en bonus får man også lov til at se Hans J. Wegners udstilling af stole, som står oppe i vandtårnet.

Juvre - Militært skydeområde

Udover en udsigt over et stort område der minder mest om Marsken, kan man fra dette udsigtspunkt skue ud over et militært område, et område der i dag aktivt bliver brugt af flyvevåbnet til skydetræning. Skydetræningen trækker ofte masser af tilskuer til, da man vil kunne opleve militærfly flyve så lavt, at man næsten kan se piloten.

Hvis man sigter efter fange et syn af en øvelse, kan man følge med her: 
https://www.forsvaret.dk/da/oevelsesaktiviteter/reg-syddanmark/romo-skydeomrade/

Vandtårnet i Højer

Midt i Højers bymidte ligger byens gamle vandtårn, som tidligere har  skabt et stort nok tryk til at kunne forsyne hele byen med vand.
I dag er vandtårnet blevet til et udkigstårn, og intet vand opbevares i tårnet mere.

Når man har bevæget sig hele vejen op i tårnet, vil man kunne se hele vejen til Rømø, Sild og langt ud over Marsken.

Marsk Tower i Skærbæk

Marsk Camp byder på unikke oplevelser og autocamperferie ved den storslåede Nationalpark Vadehavet, som er på listen over UNESCO’s verdensarv. Fra Marsk Tårnet kan du se så langt øjet rækker og i alle retninger fra det 25 m høje tårn, der snor sig mod himlen.

Spidsbjerg - Rømø

Rømøs smukkeste udsigt får du fra Spidsbjerg i Kirkeby Plantage. For at komme til  Spidsbjerg, skal du på en ca. 2 km. gåtur gennem lyngen og derefter bestige de 50 træ-trappetrin, for at nå til Rømøs højeste og smukkeste punkt. 

Fra den 19 meter høje bakke kan man mod vest tage et kig til havet. Mod syd er der udsigt til Havneby, færgen og den tyske ø Sild. Mod nord kigger man hen over Kirkeby Plantage til Rømø-dæmningen, og i klart vejr skimtes Esbjerg i horisonten.
En absolut vidunderlig gåtur – som ikke er afmærket – følger toppen af klitterne gennem det åbne landskab med klithede. 

Nærmeste P-plads er ved kirken eller P-pladsen i Kirkeby Plantage på Havnebyvej.

Rømø Dæmning

Et favoritsted for fugle interesserede. Rømø Dæmningen er 9,2 km lang, og binder Rømø sammen med fastlandet, og kan uden tvivl imponere børn og voksne med en udsigt ud over Nationalpark Vadehavet. På nogle dage hvor sigtbarheden er høj, kan man både se Mandø og endda skorstenene på Esbjerg Havn.

Emmerlev Klev

Emmerlev Klev er en kyststrækning hvor det ikke har været nødvendigt at bygge et dige, da kysten allerede er placeret rigtig højt. Faktisk så kan man se at hvert år spiser Vadehavet lidt af kysten. Emmerlev Klev er ofte set på som en lille ukendt perle, da lokationen er meget isoleret og kræver at man må bevæge sig ud på snævre markveje.

Find mere
læsestof her

da_DKDansk

Guide

Handicap tilgængelighed

Fuld tilgængeligt

Niveaufri adgang, elevator m.m., som gør det muligt for kørestole at komme omkring.

Delvis tilgængeligt

Der er rum/områder hvor man som kørestolsbruger ikke kan komme ind, men stadigvæk muligt at få en god oplevelse.

Tilgængeligt med en hjælper eller lidt gangfunktion.

Der er et trin eller andet der gør at man behøver hjælp for at kunne deltage/komme ind.

Ikke tilgængeligt.

Her mangler elevator, ramper eller andet der gør at kørestole ikke kan komme ind.

Tilgængelighedsvurderingen er foretaget ud fra en almindelig størrelse kørestol. Hvis man bruger ekstra bred elektrisk kørestol eller el-crosser, beder vi jer venligst selv kontakte det ønskede besøgssted. Ligeledes kan der være forhold der gør at tilgængeligheden i en periode ikke er som beskrevet af os. En god ide er altid at søge oplysninger på det ønskede besøgssteds hjemmeside.