Dette er et oplæg skrevet af Visit Rømø & Tønder.

Unikke overnatningssteder i det vestlige Sønderjylland

Langs den vestlige kyst af Sønderjylland findes der mange naturskønne områder, som er perfekte destinationer for dem, der søger en mere rolig og naturbaseret ferie. Der er mange unikke steder at overnatte, alt fra økologiske gårde til små pensionater og endda miljøvenlige hoteller og stærehoteller.
Læsetid: 4 minutter
Stærehotel - @Sæd-Ubjerg
Stærehotel - @Sæd-Ubjerg

Stærehotel

Forestil dig et originalt shelter i to etager med vinduer. På første sal finder du et rum til at overnatte i, og i stueplan er der et opholdsrum. Når vejret tillader det, kan man nyde sin mad på den tilhørende terrasse.

Man kan faktisk kalde det for et luksusshelter, hvor man får den samme outdoor-oplevelse, her blot med mere plads til familien.

Stærehotellet er 2,1 m. x 2,1 m. og 4,2 m. højt. Overnatningen bestilles på mail: Lt@viu.dk og koster 100,- kr. pr. person pr. overnatning.

Lokation: Sæd-Ubjerg
GPS: 54°54’51.6″N 8°54’29.2″E

Flytbar shelters - @Gammelby Action
Flytbar shelters - @Gammelby Action

Mobile Shelters

En mobil shelter har hjul, og kan placeres lige der hvor man ønsker det. Shelteren er en luksusudgave med strøm, samt afdækning for indgangen så man ligger i læ.

På shelteren er der også monteret et vildmarksbad med tilhørende brænde, så man kan nyde et varmt bad.

Den mobile shelter bliver kørt ud til den ønskede lokation af en traktor.

Bestil ved at kontakte Gammelby Action på tlf.nr.: 24 64 15 93 eller via mail til kim@gammelbyaction.dk

Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet. Billedet må benyttes i forbindelse med omtale af Tøndermarsken og/eller Tøndemarsk Initiativet.
Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet. Billedet må benyttes i forbindelse med omtale af Tøndermarsken og/eller Tøndemarsk Initiativet.

360 grader shelters i Marsken

Standarden for shelters er her hævet et niveau med de nye 360 grader shelters, som kan dreje om sin egen akse. Denne funktion gør det muligt altid at ligge i læ, når man overnatter i disse i naturen. Shelterne ligger ved Lægan Pumpestation, i Møgeltønder og ved Emmerlev Klev.

Brug https://bookenshelter.dk/vadehavet/ for at booke dit shelter.

Genz apartments

I 70’erne blev der bygget et designerhotel på Rømø med en hel speciel arkitektur. Dette hotel har i snart 50 år taget imod gæster fra hele verden, som alle har oplevet og beundret den unikke form som dette hotel har.

Besøger man Genz Apartments i dag, vil man opleve det som at gå ind i en tidslomme, hvor møbler og interiøret stadig emmer af 70’er stemning på den helt rigtige måde. Hotellet ligger midt i den smukkeste natur på Rømø, hvor lyng og plantager omringer området.

Indenfor finder du også en pool, sauna og aktiviteter for børn og unge.

Book på https://www.genz-app.dk/.

Lokation:
Småfolksvej 10, 6792 Rømø

Dyr på Hohenwarte
Dyr på Hohenwarte

Bondegårdsferie Hohenwarte

Bo på en af de gamle gårde i Højer. Hohenwarte ligger ved porten til Vadehavet, og man er i gåafstand til sluserne i Højer, men det er dog ikke dette som gør Hohenwarte til et unikt overnatningssted. Det anderledes skal vi finde i gårdens stalde og på markerne, hvor man for alvor kan mærke og opleve bondegårdsidyllen. Alle gæster er velkomne i staldene og ved indhegningerne, hvor der går mange forskellige dyr såsom, æsler, vaskebjørne, heste, geder, uldsvind, lama og mange flere.

Læs meget mere om stedet eller book via deres hjemmeside her:

https://hohenwarte.dk/

Lokation:
Siltoftvej 2, 6280 Højer

Halmhuset ved Sovgodt8 - @Sovgodt8
Halmhuset ved Sovgodt8 - @Sovgodt8

HALMHUS INSPIRERET AF FRILAND – Sovgodt8

Hos Sovgodt8 findes der et såkaldt halmhus, som er bygget på en speciel bæredygtig måde, hvor man har isoleret med halm i væggene. Denne byggestil er især brugt i Afrika.

Huset har plads til 8 personer, og har alt hvad der er behov for med eget bad, køkken og stue. Stedet ligger i den lille by Sæd lidt udenfor Tønder på grænsen mellem Tyskland og Danmark.

 

Lokation:
Grænsevej 8, 6270 Tønder

Glamping telt hos Marskcamp - @Marskcamp
Glamping telt hos Marskcamp - @Marskcamp

Glamping Marsk Camp

Kombiner en udendørsoplevelse med luksusovernatning i glampingtelte. Helt grundlæggende er det et forvokset telt med fast gulv, en rigtig seng og terrasse med egne havemøbler.

Teltene har plads til en familie på 6 personer, så der er rigeligt plads til alle.

Glampingteltene er en del af Marsk Camp, hvor blandt andet Marsk Tower også står.

Lokation:
Skærbæk. Hjemstedvej 60, 6780 Skærbæk

Safari telte hos Ballum Camping - @Ballum Camping

Safaritelte Ballum Camping

Du behøver ikke tage til Afrika for at opleve et ægte safaritelt, faktisk kan du, med udsigt ud over Vadehavet, bo i Sønderjylland i et ægte safaritelt med fast underlag. Teltet har plads til 4-6 personer, og har en køkkenenhed med komfur og en grill, samt alt det fornødne man behøver i teltet.

Lokation:
Vadehavsbyen Ballum, Kystvej 37, 6261 Bredebro

Klægager Bondegårdsferie

I 2017 blev Klægager udnævnt som Danmarks smukkeste bondegård, hvilket gården uden tvivl er berettiget til. Klægager er en firlænget gård, med en stor gårdhave i midten. Gården er fra 1857 og meget velholdt, man har, i forbindelse med restaureringen, bevaret den klassiske stil på hele gården. Der er både enkelt og dobbeltværelser, alle hyggelige og i gammel stil, nogle med flotte udskårne himmelsenge så man føler sig hensat til en svunden tid.  

Klægager tilbyder værelser i B&B konceptet, hvor man også ofte kan lave en god aftale omkring middagen med husets værter. 

Bevæger man sig udenfor gården vil man opleve den imponerende udsigt ud over Marsken, og på gode dage kan man se helt til Esbjerg, som ligger hele 45 km. derfra i luftlinje.

Lokation:
Østerende 13, 6261 Bredebro

Find mere
læsestof her

da_DKDansk