Dette er et oplæg skrevet af Visit Rømø & Tønder.

10 billeder du skal tage på din ferie

Rømøs vesterhavskyst, Vadehavets skønne natur og Marskens unikke landskab er steder som alle har helt unikke udsigter, miljøer og stemninger, som udfolder sig smukt på et billede. Vi har samlet 10 lokationer, som du kan skrive på din liste over billeder, du skal fange på din ferie.
Læsetid: 5 minutter

Lokation 1 – #RømøDæmningen

Rømø dæmningen er i sig selv en oplevelse at køre over, da 2 ture aldrig er ens, her oplever man både tidevandet, blæsten og solen – hver årstid har sin charme. Dæmningen giver anledning til de smukkeste billeder, da man midt på dæmningen får en uhindret udsigt over det fascinerende Vadehav, både ved ebbe og flod, hvor det flade landskab møder horisonten langt ude.

Tip til billedet:
Parkere man på en af rastepladserne, kan man få et smukt billede med faskinerne i forgrunden, disse er med til at give dynamik i billedet

Sommeraften over Rømø dæmningen - @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder
Sommeraften over Rømø dæmningen - @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder

Lokation 2 – #KlitternePåLakolk

På Lakolk Strand finder man de smukkeste sandklitter, som man kender fra kysterne langs Danmarks vestkyst. Fang et billede af børnene der leger i sandet, eller måske et billede af solnedgangen ud over Lakolk Strand.

 

Tip til billedet:
Sørg for at få noget af det høje græs med i forgrunden af dit billede. Sandstranden og den høje lyng er grundelementer i klitterne.

Klitterne er lidt højere og stejlere længere syd på stranden, når man kommer fra Lakolk.

Et par nyder en Gin & Tonic i klitter på Rømø - @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder
Et par nyder en Gin & Tonic i klitter på Rømø - @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder

Lokation 3 – #BilPåStranden

Dette billede kan både tages på Lakolk Strand eller Sønderstrand, men vi anbefaler at tage Sønderstrand. Her kan du næsten altid finde et område, hvor man ikke får andre gæster med på billedet, og hvis man er heldig, kan man også finde større vandpytter som giver et unikt spejlbillede af bilen.

 

Tip til turen.
Normalt er stranden fin at køre på, men i efteråret/vinteren samt dele af foråret kan det være meget vådt på stranden, hvorfor man bør være opmærksom hvor man kører, samt tidevandet hvis man parkerer sin bil.

Lokation 4 – #ViBaderVedVesterhavet

Familiebilledet skal også tages, og det er helt klart en mulighed at få det taget på badestranden på Lakolk. Tidevandet skubber sig frem og tilbage på kysten to gange dagligt, hvilket gør at man kan finde sandflader ude i vandet, så det ligner man faktisk ”står på vandet”.

I vinterperioden kan man finde store vandpytter, som giver anledning til billeder, der kun kan tages på netop denne strand.

Et vinterbilleder fra Rømø strand - @Bjarke Petersen - Visit Rømø @ Tønder

Lokation 5 – #Nightsky

Dette billede er muligvis det sværeste, på listen, at finde. Det kræver nemlig tålmodighed, skyfri himmel og komplet mørke. Har man dog disse tre ting på plads, kan man med en lang lukkehastighed og eventuelt lidt efterredigering, fange et helt unikt billede af vores stjernehimmel over Rømø.

På Rømø er der nemlig, de fleste steder så lidt lys fra byer eller andre forstyrrende kilder, at man kan se det flotteste stjernebillede på himlen.

Tip til billedet:
For at få et godt billede er det en god ide at have et stativ eller andet til at holde kameraet helt stille, da man er nødsaget til at bruge en lang lukkehastighed på kameraet.

Vi anbefaler at starte med en lukkehastighed på 8 sek. da stjernerne også bevæger sig langsomt over himlen, og vi ønsker at få et så klart billede af dem som muligt, uden at det ligner de bevæger sig.

Benyt den laveste ISO som muligt uden at billedet bliver for mørkt.

Lokation 6 – #MarskTower

En af de mest fotogene seværdigheder er klart det nye Marsk Tower der åbnede i 2021. Her kan du både tage et foto fra de nærliggende områder op mod tårnet, men selvfølgelig også et billede fra toppen af tårnet ud over Marsken.

Tip til et billede:
På vej op i tårnet skal man gå på nogle store trin, Disse trin giver et helt specielt udtryk, hvis man søger et portrætbillede. Tag derfor billedet med posering på trinene.

Familie på Marsk Tower - @Jacob Gosch - GotFat Productions

Lokation 7 – #TrøjborgRuin

En lokation der ikke bliver besøgt ofte, men som har sin berettigelse på denne liste.

Trøjborg Slotsruin er en gammel borg fra 1300-tallet, som i dag står som en flot velbevaret ruin. Borgen har sin egen vandgrav med tilhørende bro over.

Ruinen har været tema for mange bryllupsfotografier, og har altid været kendt af de lokale, som et lille vidunder midt i det sønderjyske landskab.

Tip til billedet:
Placer din familie, eller et andet emne, midt på broen, tag derefter billedet med emnet centreret i billedet. Dette giver en flot dynamik med broen i forgrunden og ruinen i baggrunden.

Trøjborg Slotsruin @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder

Lokation 8 – #DigerneVedHøjer

Noget helt unikt for området omkring Marsken og ved Vadehavet er de lange diger som beskytter imod tidevandet og stormfloderne. På toppen af disse diger kan man få et smukt landskabsbillede med digerne i centrum, hvor man meget visuelt kan se grænsen mellem Vadehavet og Marsken.

Tip til billedet:
Man kan med fordel tage billedet fra udkigsplatformen der er på Højer Sluse.

Ballum sluse - @Jacob Gosch - GotFat Productions

Lokation 9 – #Tønder

Besøg en af Tønders ældste gader, Uldgade. Her finder du gamle bygninger og brosten, som giver et idyllisk udtryk. Mulighederne er mange, men man skal huske at respektere folks privatliv da husene er privatejede.

Uldgade i morgenstunden - @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder

Lokation 10 – #PåGrænsen

I Rudbøl findes der en grænsesten lagt i asfalten, denne indikerer grænsen mellem Danmark og Tyskland. Den lille sten er sjov, da man tydeligt kan placere en fod i Tyskland og en fod i Danmark.

Find mere
læsestof her

da_DKDansk