Skovsti nær en smuk å.

Kløverstier i Løgumkloster

Kløverstierne omkring Løgumkloster starter på markedspladsen. Rute grøn (2,5 km) og blå (5 km) går i retning Brede Ådal. I Sparekasseskoven tæt ved byen fortæller appen ”Natureventyr” børnene om den store dyreolympiade.

 

Den næste rute på 7,5 km kommer forbi museet Holmen-Klokkespillet-Refugium og kirken samt krigsfangegrave fra 1. verdenskrig. Den sorte rute på 10 km. går til Vongshøj, det smukke udkigspunkt i Løgumbjerge med 62 m. over havet.

En 12,5 km vandrerute følger Brede Å til Bredebro (se Bredebro). https://udinaturen.dk/shelter/117985

 

Draved Skov og Kongens mose

Et andet spændende sted i nærheden af Løgumkloster er Draved Skov og Kongens Mose, en af de få ”urskove” i Danmark med en sammensætning af planter som for 4000 år siden. Vest for skoven ligger en af de største højmoser med et fugletårn, som giver overblik over mosen og observationsmulighed over de mange forskellige fugle, som holder til området. De to afmærkede vandreruter (øst, 4 km og vest, 2 km) starter ved parkeringspladsen Dravedvej/Østre og Vestre Korsvej.

Draved Skov (naturstyrelsen.dk)

Adresse:

Kategori

da_DKDansk

Guide

Handicap tilgængelighed

Fuld tilgængeligt

Niveaufri adgang, elevator m.m., som gør det muligt for kørestole at komme omkring.

Delvis tilgængeligt

Der er rum/områder hvor man som kørestolsbruger ikke kan komme ind, men stadigvæk muligt at få en god oplevelse.

Tilgængeligt med en hjælper eller lidt gangfunktion.

Der er et trin eller andet der gør at man behøver hjælp for at kunne deltage/komme ind.

Ikke tilgængeligt.

Her mangler elevator, ramper eller andet der gør at kørestole ikke kan komme ind.

Tilgængelighedsvurderingen er foretaget ud fra en almindelig størrelse kørestol. Hvis man bruger ekstra bred elektrisk kørestol eller el-crosser, beder vi jer venligst selv kontakte det ønskede besøgssted. Ligeledes kan der være forhold der gør at tilgængeligheden i en periode ikke er som beskrevet af os. En god ide er altid at søge oplysninger på det ønskede besøgssteds hjemmeside.