Oplev det bedste på vestkysten og ved Vadehavet

Outdoor og naturoplevelser

Frilufts- og naturoplevelser er en god måde at komme væk fra hverdagens stress og jag. De findes i mange former og størrelser, men de har alle én ting til fælles – de giver en pause fra den daglige rutine, og det kan vi alle have brug for i ny og næ.

 • Tag på kanotur i naturskønne Sønderjylland på Brede Å.

  Læsetid: 2 minutter Opdag Brede Å og Marsken fra en kano. Læs mere om hvordan du forbereder dig, og hvordan du kommer afsted i en lejet kano på Brede Å.

 • Draved Skov

  Draved Skov er en af de bedst udviklede naturskove, hvor de urørte dele minder om urskov. Her vokser den træart, der dominerede i stenalderen, skovlinden. Naturskovens robusthed blev bevist under

 • Lakolk Strand

  Lakolk badestrand er den mest besøgte strand på Rømø. Her finder du det bløde sand helt ned til vandkanten, og lavt badevand langt ud fra kysten. Aktiviteter på Stranden Rømø

 • Ballum Sluse

  Ballum Sluse er et sluseværk ved udløbet af Brede Å i Sønderjylland. Den nærliggende Ballum Slusekro indgår i helheden. 3 km syd for Rømødæmningen, ved kystvejen mellem dæmningen og Ballum. 

 • Sluserne i Højer

  Længst mod vest ligger det flade marsklandskab og Vadehavet. Her er store vidder og en horisont så uendelig, at man kan føle sig ganske lille på kanten af havet. Vadehavet

  Inspiration til ture

  Tag med ud i den danske natur

  Naturens skønhed er noget alle bør opleve i deres liv. Der findes mange forskellige typer af naturoplevelser, og de kan findes over hele området.

  På kysten er der Nationalpark Vadehavet som er en del af  UNESCO Verdensarv. Nationalparken er blandt andet en masse marskland, og den er hjemsted for mange forskellige dyrearter såsom østers, forskellige trækfugle, havørne, sæler samt forskellige spiselige urter. Nationalpark Vadehavet er et fantastisk sted for folk, der nyder at vandre og opleve naturen fra dens smukkeste side.

  da_DKDansk