Nationalpark Vadehavet

Når du besøger Rømø-Tønder, lander du midt i Nationalpark Vadehavet. Hvor der er helt unik natur, som er optaget på UNESCOs verdensarvliste

Nationalpark Vadehavet er fra Ho Bugt og Blåvandshuk som det nordligste, hvor den så strækker sig hele vejen ned til os i Rømø-Tønder.

Vadehavsøerne Rømø, Mandø og Fanø er også en del af Nationalpark Vadehavet, på øerne kan man virkelig se hvordan tidevandet i Nationalparken har sat og sætter sit præg. Der er store diger som beskytter mod stormflod, hvor man kan stå og nyde en næsten uendelig udsigt over marsk og Vadehav. Hvis man er heldig når man står på diget, kan det være man ser en sandbanke i Vadehavet med sælflokke som soler sig. Naturen på øerne skal opleves, det nemmeste at tage til Rømø, da der er dæmning hele vejen til øen. På Rømø er Nordeuropas længste (og fineste) sandstrand, som er et imponerende syn.

Dyrelivet i Nationalpark Vadehavet
Vadehavet er en kæmpe raste- samt yngleplads for fugle, en af verdens vigtigste steder for fugle. Hvis man bare er lidt fugleinteresserede er det oplagt besøge Nationalparken. Hvis man vil have en af de flotteste fugleoplevelser i verden er Tøndermarsken stedet, her kan man opleve det berømte “Sort Sol”. Hvor op mod hundredtusind stære danser ballet hen over marsken.

Naturcenter Tønnisgård på Rømø, kan fortælle meget mere om Nationalpark Vadehavet og naturen her.

Aktiviteter
Nationalpark Vadehavet er mere end fugle, f. eks. sælsafari i Vadehavet, cykle, vandre og ride ad skiltede ruter.

Naturoplevelser i Nationalpark Vadehavet