Historie

Tønder er en ældgammel by. Den fik sine købstadsrettigheder helt tilbage i 1243 og er dermed faktisk Danmarks ældste købstad. Handelstraditionerne holdes i hævd i de mange specialbutikker i og omkring gågaderne, hvor man finder alt fra møbler, smykker og glaskunst til tøj, sko og helsekost, og byens handlende har i årets løb mange spændende arrangementer og evens på programmet.

Tønder er altid et besøg værd

Et kig på aktivitetskalenderen på www.tonderhandel.dk er med til at bekræfte det. Byen er altid et besøg værd. Der sker en masse aktiviteter rundt i byen. Gågademarkeder – GakGak fester – og ved årets slutning, afholdes det store julemarked, der startes op med et forrygende julemandsoptog.

Uldgade i Tønder

Uldgade kunne nemt kåres til den smukkeste gade i byen, hvor husene står skarpt og smuk ned af den snoede brostensbelagte gade. Husene er gamle håndværkerhuse samt borgerhuse.

Mange af husene har de fineste karnapper ud mod gaden, så giver det lidt mere plads inde i husene. Dørene i disse gamle huse, er ægte Tønder håndværk som virkelig er nogle smukke. Uldgade ligger bagved gågaden og bestemt et besøg værd.

Image

Overnatning i Tønder

Oplevelser & events i Tønder

[wdi_feed id="10"]