Smag og oplev

Østers

Oktober - April

Du kan plukke østers fra oktober til april 

Smag østers på stedet

Du kan plukke østers direkte fra Vadehavet og grille dem over en gril

Tag en guide med

I området har vi flere guides der tager dig med ud i vadehavet og finder østers, og lære dig hvordan du kan spise dine østers

Nationalparken vadehavet rummer tonsvis af Østers, og de kan plukkes og tilberedes af alle som ønsker sig denne smagsoplevelser

Nationalpark Vadehavet rummer helt uventede og overvældende oplevelser, og der er mange måder at opleve verdens vigtigste tidevandszone, Nationalpark Vadehavet og UNESCOs Verdensnaturarv på. Ønsker du at få alle sanser stimuleret, så er en østerstur den ultimative oplevelse. Du kommer helt tæt på, når vi blot få hundrede meter ude på vadefladen finder østersbankerne, hvor du kan plukke masser af østers – verdens frækkeste råvare.

 

How-to

Sådan spiser du østers

I de kolde måneder frem fra september/oktober og frem til april måned, kan du selv samle østers, du må tage dem med hjem og nyde derhjemme eller nyde dem ude den friske luft. Østersen kan spises på mange måder, faktisk er det næsten kun fantasien der sætter grænser for hvordan du kan tilberede en Østers. Et godt tip er at drikke vin eller kold øl til Østersen.

De traditionelle måder at tilberede en østers er: Rå Østers, Marinerede Østers & Gratinerede Østers.

Vadehavet og Østers - Foto Thomas Høyrup Christensen (6)-1600px

Find en Østersguide

Gå med ud for at hente østers. På østersbankerne må man samle østers til eget forbrug. De kan spises rå, men vi kan også stille en grill til rådighed. Erhardt er specialist i at åbne en flaske champagne med en sabel…

Året rundt tilbyder vi mange forskellige sjove og spændende ture/aktiviteter for børn og voksne i alle aldre – fra rejefangst på stranden til østersture i Vadehavet.

På centret kan man tilmelde sig og købe billetter til alle aktiviteter.

Mulighed for tilrettelæggelse af individuelle ture for grupper. Kontakt Sort Safari for yderligere informationer.

Østers Opskrifter

DSC_8883

Naturlig smag

Østers Natural

Quuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum sit amet, consectetur.

DSC_8578

Stærk smag

Østers med tabasco

Quuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum sit amet, consectetur.

Vadehavet og Østers - Foto Thomas Høyrup Christensen (14)-1600px

Begynder smagen

Østers med citronsaft

Quuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum sit amet, consectetur.

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular