Dette er et oplæg skrevet af Visit Rømø & Tønder.

Din guide til lystfiskeri på Rømø og i Tønder og omegn.

Indholdsfortegnelse

Planlægger du en ferie med lystfiskeri, eller mangler du mere viden om hvordan du kommer afsted med fiskestangen i sydvestjylland så læs med her.
Læsetid: 2 minutter

Lystfiskeri i Sønderjylland

Denne region tilbyder et rigt udvalg af fiskesteder, fra ferskvandssøer til det åbne hav, og er kendt for sin enestående natur og biodiversitet. Her er en guide til nogle af de bedste steder og tips til lystfiskeri i området.

Vigtige Regler og Krav

Før du kaster snøren ud, er det vigtigt at kende de lokale fiskeregler. I Danmark skal alle lystfiskere have et gyldigt lystfiskertegn, som kan købes online på www.fisketegn.dk.  Dagskort koster 50 DKK, ugekort 140 DKK, og et årskort kan erhverves for 195 DKK. Børn under 18 år og folkepensionister er fritaget fra dette krav. Derudover kan der være krav om et lokalt fiskekort, afhængigt af hvor du ønsker at fiske.

Hvilke arter kan du fange.

I Danmark er der registreret 38 arter af ferskvandsfisk, som er “vilde arter”. I saltvand er der registreret 220 arter, men kun halvdelen gyder i danske farvande. I danske farvande skal man fiske med et fisketegn og mange steder kræves også et fiskekort fra den pågældende fiskeforening.

Put & Take søer

Rundt omkring i Rømø & Tønder området findes der flere put & take søer. Disse søer er private, og kræver ikke et fisketegn, men du skal derimod betale adgang til at fiske i søerne. I put & take søer fanger man ofte ørreder.

Rømø Fiskesø

På Rømø kan du fange fisk i fiskesøen ved Juvre. Søen er aflang, og har masser af plads til at kunne kaste snøren.
I baggrunden kan man se militærtårnet, da fiskesøen ligger på den anden side af et stort militært øvelsesområde.

Tilgængelighed: Nej

Yderligere Aktiviteter og Attraktioner

Området byder på mere end blot fiskeri. Der er rig mulighed for at opleve natur og dyreliv, især fugleture i Vadehavet, som er et af de vigtigste stoppesteder for trækkende fugle i Europa.

Praktisk Information

Det anbefales at tjekke lokale vejrforhold og vandstande inden fisketure, da disse kan have stor indflydelse på fiskeriets succes. Ligeledes er det en god ide at besøge lokale turistkontorer eller deres hjemmesider for at få opdaterede oplysninger om området og dets faciliteter.

Sydvestdanmark er et ideelt sted for lystfiskere, der søger kvalitetstid i naturen, og som værdsætter bæredygtig og ansvarlig fiskeri. Med en blanding af udfordrende fiskeri og naturskønne omgivelser, er dette område en sand perle for enhver fisker.

Find mere
læsestof her

nn_NONorsk nynorsk

Guide

Handicap tilgængelighed

Fuld tilgængeligt

Niveaufri adgang, elevator m.m., som gør det muligt for kørestole at komme omkring.

Delvis tilgængeligt

Der er rum/områder hvor man som kørestolsbruger ikke kan komme ind, men stadigvæk muligt at få en god oplevelse.

Tilgængeligt med en hjælper eller lidt gangfunktion.

Der er et trin eller andet der gør at man behøver hjælp for at kunne deltage/komme ind.

Ikke tilgængeligt.

Her mangler elevator, ramper eller andet der gør at kørestole ikke kan komme ind.

Tilgængelighedsvurderingen er foretaget ud fra en almindelig størrelse kørestol. Hvis man bruger ekstra bred elektrisk kørestol eller el-crosser, beder vi jer venligst selv kontakte det ønskede besøgssted. Ligeledes kan der være forhold der gør at tilgængeligheden i en periode ikke er som beskrevet af os. En god ide er altid at søge oplysninger på det ønskede besøgssteds hjemmeside.