Blokarts og strandsejler – Afprøv det fartfyldte race på Rømø

Strandsejlads eller Blokart er en sport, der dyrkes på stranden. Det er en kombination af windsurfing og en gokart. Sporten kom til Danmark i 90’erne og har siden da været fast inventar på de store, brede og hårde strande i Danmark.
Læsetid: 3 minutter
Bestil en strandsurfer/Blokart oplevelser hos en af de 3 aktører på Rømø her:

Ourstuff

Ourstuff udlejer strandsejlere og andre vinddrevne aktiviteter som kitewing på Rømø. Deltagerne får en hurtig introduktion til køretøjet og lærer hurtigt at håndtere det på stranden. Aktiviteten er velegnet for både individuelle eventyrere og grupper, og kan tilpasses forskellige erfaringsniveauer​.

Kitesyd

KiteSyd tilbyder spændende blokart-oplevelser på Rømøs Sønderstrand, perfekt til både nybegyndere og erfarne sejlere. Her får du en introduktion til blokarten, og inden for 5-10 minutter er du klar til at suse ud over stranden. Turene er tilgængelige fra april til september, afhængigt af vindforholdene. Aktiviteten inkluderer leje af blokart, sikkerhedsudstyr og personlig vejledning fra erfarne instruktører​.

Danfun

Danfun tilbyder undervisning i strandsejlads på Rømø. Her kan både børn og voksne lære at styre en strandsejler under sikre og kontrollerede forhold. Instruktørerne sørger for, at deltagerne får en grundig introduktion, inden de bliver sluppet løs på stranden. Sejladsen er tilgængelig i sommermånederne, når strandforholdene er optimale​

Play Video

Hvad er en Blokart og Strandsejler?

Udstyret der bruges til denne sport inkluderer et sejl, en trehjulet gokart og en sele. Selve karten er lavet af metal og plastik samt et eller to sæder. Selen bruges til at fastgøre personen til karten, mens man kører på stranden.

Sejlerne bruger deres sejl til at fange vind, og derved drive sig hen over stranden.

Der findes forskellige modeller indenfor strandsejlads, nogle også kaldet blokarts. Måden hvorpå man styre karten er forskellig fra model til model, men groft sagt skal man bruge både arme og ben til at styre en strandsejler, hvor imod blokarts primært er armene.

Der findes ingen bremser på karten, og farten styres alene ved at stramme sejlet for at opnå mere fart, eller løsne sejlet for at sætte farten ned. Sejlet kan strammes og løsnes via en snor som man ofte har fat i hele tiden.

Strandsejler og blokarts på Rømø
Strandsejler og blokarts på Rømø @Bjarke Petersen - Visit Rømø & Tønder

Hvad skal du selv medbringe af udstyr?

Det anbefales at bruge handsker og hue – samt solbriller eller varmt tøj afhængig af vejret.
Men ofte kan man leje eller købe handsker og hue hos nogle af de udlejere der er på stranden. En hjelm skal man også bruge, her kan man bruge sin egen eller låne en hos udlejer. Det anbefales ikke at bære smykker eller have evt. mobil eller lignende i lommerne, da man nemt kan tabe ting ud af sine lommer.

Hvor kan jeg prøve en blokart eller en strandsejler?

Sønderstranden på Rømø ved den jyske vestkyst. Der er forskellige aktører på Rømø, der udlejer blokarts og strandsejlere samt udstyr til strandsejlads. 

Udlejerne står ofte på Sønderstranden i ferieperioderne, men det er altid muligt at kontakte dem og aftale en tid, eller booke direkte via https://romo-tonder.holdbar.com/

Når man lejer en blokart eller en strandsejler, så får man en hurtig introduktion til karten og indenfor 5-10 minutter fanger man hurtigt hvordan man styrer og håndterer karten. Derefter er det bare at nyde turen ud af den enorme strand.

Hvornår kan man køre på stranden?

Fra april til september kan man generelt set køre på stranden. I Den tidsperiode er stranden nemlig tør, hvilket er en forudsætning for at køre på stranden.

Man kan dog ikke køre blokart eller strandsejler hvis der er for lidt vind eller vinden er alt for stærk.

Kitesyd

Kitesyd er udlejer af blokarts og andre vinddrevne maskiner.

Ourstuff

Ourstuff er udlejer af strandsejler og andre vindrevne aktiviteter såsom kitewing.

Danfun

Danfun tilbyder undervisning i strandsejllas.

Find mere
læsestof her

nn_NONorsk nynorsk

Guide

Handicap tilgængelighed

Fuld tilgængeligt

Niveaufri adgang, elevator m.m., som gør det muligt for kørestole at komme omkring.

Delvis tilgængeligt

Der er rum/områder hvor man som kørestolsbruger ikke kan komme ind, men stadigvæk muligt at få en god oplevelse.

Tilgængeligt med en hjælper eller lidt gangfunktion.

Der er et trin eller andet der gør at man behøver hjælp for at kunne deltage/komme ind.

Ikke tilgængeligt.

Her mangler elevator, ramper eller andet der gør at kørestole ikke kan komme ind.

Tilgængelighedsvurderingen er foretaget ud fra en almindelig størrelse kørestol. Hvis man bruger ekstra bred elektrisk kørestol eller el-crosser, beder vi jer venligst selv kontakte det ønskede besøgssted. Ligeledes kan der være forhold der gør at tilgængeligheden i en periode ikke er som beskrevet af os. En god ide er altid at søge oplysninger på det ønskede besøgssteds hjemmeside.