Ferie på den danske sydvestkyst.

Oplev Rømø, Nationalpark Vadehavet og Tøndermarsken

Rømø og Tønder-området er en skøn destination for feriegæster, der søger natur, kultur og historie. Rømø byder på Europas bredeste sandstrande, ideelle til vindsport og naturvandringer blandt øens klitter og hedeområder. Øen er også vært for en årlig international dragefestival. Tønder, kendt for sin velbevarede gamle bydel med brostensbelagte gader og historiske bygninger, emmer af charme og dansk kulturarv. Området er perfekt for dem, som ønsker at opleve autentisk dansk landsbyliv, kunsthåndværk og unikke naturområder ved Vadehavet.

Oplev Julebyen i Tønder

Opdag mere hos vores hjemstavn ved Nationalpark Vadehavet og Vestkysten.

Måske har du set denne reklame på TV2

Sommeren ved Vesterhavet og i Nationalpark Vadehavet er en tid med varme, lys og uendelige naturoplevelser langs den betagende vestjyske kystlinje. Når solen står højt på himlen, og dagen strækker sig til de sene aftentimer, åbner denne sæson op for et væld af aktiviteter og naturskønne indtryk. De blomstrende strandenge står i fuldt flor, og fuglelivet er i sit mest aktive, mens tidevandet skaber evigt skiftende landskaber. Sommeren er den perfekte tid til at nyde strandlivet, tage på vandreture i de unikke økosystemer og opleve den naturlige skønhed, som Vesterhavet og Vadehavet har at byde på.

Sommeren byder på:

Tag på oplevelser for hele familien.

Der findes mange oplevelser på Rømø og omegn som hele familien kan deltage i, om det er et besøg på Lakolk strand, i dybet af en bunker eller på sejltur i Vadehavet på jagt efter Sæler.

Lad dig inspirere
til din næste ferie.

Ferieoplevelsen handler ikke kun om destinationen, men også om rejsen dertil. Det er turen til Rømø et perfekt eksempel på. På vej til denne lille ø som ligger i Nationalpark Vadehavet, kører man via dæmningen nærmest igennem Vadehavet og kan opleve ebbe og flod. 

Grupperejse til Rømø & Tønder.

Læsetid: 2 minutter Planlægger du en rejse for en større gruppe der skal besøge Rømø & Tønder, kan du glæde dig over denne guide.

10 billeder du skal tage på din ferie

Læsetid: 5 minutter Rømøs vesterhavskyst, Vadehavets skønne natur og Marskens unikke landskab er steder som alle har helt unikke udsigter, miljøer og stemninger, som udfolder sig smukt på et billede. Vi har samlet 10 lokationer, som du kan skrive på din liste over billeder, du skal fange på din ferie.

Camping- og autocamperpladser i Nationalpark Vadehavet

Læsetid: 3 minutter Nationalpark Vadehavet er kendt for at være en skøn destination med autocamper og campingvogne. Derfor har vi samlet en liste over de steder, som du skal besøge med dit fortrukne hus på hjul.

De bedste udsigtspunkter på Rømø og ved Tønder

Læsetid: 3 minutter Disse udsigter er køreturen værd.

Oplev Smagen af Lokalområdet: 8 Uundgåelige Gastronomiske oplevelser

Læsetid: 3 minutter Er du på jagt efter en madoplevelse ud over det almindelige?

7 festivaler og arrangementer du skal opleve

Læsetid: 4 minutter Sønderjylland er spækket med oplevelser og især i og omkring Rømø & Tønder.
Vi har samlet 7 arrangementer eller festivaler som du skal opleve i det sydvestjyske.

nn_NONorsk nynorsk

Guide

Handicap tilgængelighed

Fuld tilgængeligt

Niveaufri adgang, elevator m.m., som gør det muligt for kørestole at komme omkring.

Delvis tilgængeligt

Der er rum/områder hvor man som kørestolsbruger ikke kan komme ind, men stadigvæk muligt at få en god oplevelse.

Tilgængeligt med en hjælper eller lidt gangfunktion.

Der er et trin eller andet der gør at man behøver hjælp for at kunne deltage/komme ind.

Ikke tilgængeligt.

Her mangler elevator, ramper eller andet der gør at kørestole ikke kan komme ind.

Tilgængelighedsvurderingen er foretaget ud fra en almindelig størrelse kørestol. Hvis man bruger ekstra bred elektrisk kørestol eller el-crosser, beder vi jer venligst selv kontakte det ønskede besøgssted. Ligeledes kan der være forhold der gør at tilgængeligheden i en periode ikke er som beskrevet af os. En god ide er altid at søge oplysninger på det ønskede besøgssteds hjemmeside.