Kunst

I området Rømø Tønder, findes der rigtig meget forskelligt kunst, nogle har gallerier, nogle steder udstillinger og få steder kan du endda købe noget af den smukke kunst.

BIRKELEV NATURKUNST

Vi flyttede ind i 1997 på et landsted der var noget forsømt. Siden har vi gjort meget ud af at få haven indrettet som vi gerne ville have den. Først fik vi græsplæne, køkkenhave, frugthave, kaniner, høns og katte. Senere har vi suppleret med forskellige småfugle i volierer, duer, sølvfasaner og guldfisk. Haven på 7000 m2 er løbende kommet mere og mere under nænsom kontrol, så vi har fået flere forskellige bede, vinterhave på 150 m2, pergolaer, en havedam og meget mere.

Siden Jane begyndte at arbejde fuld tid som pilefletter er der kommet mange projekter i haven i pil. Der er mange forskellige hegn, huler, tunnel og ting der mest er til forundring. Jans træskulpturer pryder nu også haven i mange forskellige udgaver. Frostsikker havekeramik er blevet en del af sortimentet og det indgår ligeledes som en integreret del af haven.

Eventyrskoven er et helt kapitel for sig. Her udfolder vi vores kreativitet fuldt ud og har efterhånden rigtig mange eventyr, børnesange myter og historier repræsenteret. Vores største udfordring er at haven er for lille. Vi har stadig mange ideer at lege med.

ÅBNINGSTIDER

Skærtorsdag til og med efterårsferien uge 42:

onsdag, torsdag og søndag kl. 10.00 – 17.00

Juli og august:

onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 10.00 – 17.00

Påskeprojekt:

Skærtorsdag, Langfredag og lørdag kl. 10.00 – 17.00.

HANNE I HØJER

I mit værksted, galleri og butik kan du opleve og købe ægte kunsthåndværk. På værkstedet fremstilles brugsting og udsmykninger – jeg arbejder med vævning, strikning, akvarel og tegning.

Desuden har jeg en produktion af pelsprodukter i den smukke pels fra gotlandske pelsfår.

I butikken sælges også materialer, så du selv kan fremstille mit design og her forhandles produkter fra dygtige kolleger. Du er velkommen hele året – min nærmeste nabo og store inspirationskilde er Nationalparken Vadehavet.

JOAN JUHL HANSEN – GLASKUNSTEN

Hos Glaskunsten er der rig mulighed for, at finde den fineste glaskunst.
Hvis du har nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os, ved at udfylde kontaktformularen.
Vi byder dig velkommen indenfor i vores butik og værksted.

Vi glæder os til dit besøg!

DAISY DAHL

Som Billedkunstner og Designer er jeg født til i at tænke kreativt. Jeg bobler af ideer og når det lykkes mig fastholde min ide, omdanner jeg kaos til kunst. Jeg ser det smukke i det grimme, og ved at arbejde intens og længe, får jeg skabt kunst og kunsthåndværk, som er både smukt yndefuld og unikt.

Mine malerier er fjollede, farvestrålende, livsglade og sprudlende, hvorimod mine designs er minimalistiske på en kreativ måde. Hinandens dimentrale modsætninger, måske også derfor det er så fascinerende at forene de 2 verdener.

ÅBNINGSTIDER

Daisy Dahl holder åbent i galleriet, dag, aften og weekend efter aftale

OMKRING

Kunstmuseet i Tønder viser nordisk kunst fra det 20. og 21. århundrede med skiftende udstillinger.
Museet indeholder også udstillingen med bysbarnet Hans J. Wegners stolegave, som kan ses i Vandtårnet.

Museet viser desuden særudstillinger med værker fra den rige designtradition i Norden. Alle udstillinger præsenteres i store, lyse og sanselige rum, der i sig selv slår en nordisk tone an. Bygningen er fra 1999.

Vandtårnet er i dag indrettet som museum for den berømte møbelarkitekt Hans J. Wegners stolegave anno 1995. Gaven består af de 37 stole, som han mente ville repræsentere hans design på bedste vis i fødebyen Tønder.

Museerne i Tønder
Her kan man opleve flere museer på en gang.

Ved den gamle slotsbanke i Tønder ligger Kunstmuseet i Tønder, Kulturhistorie Tønder og Vandtårnet.

Fra Vandtårnet er der udsigt over hele Tønderegnen.

På Kulturhistorie Tønder vises smukke eksempler på kunsthåndværk og kunstindustri fra Vestsønderjyllands storhedstid i 1700- og 1800-tallet.

Husk at besøge sølvkammeret.

FACILITETER

Åbningstider

Juni – august: alle ugens dage 10.00 – 17.00
September – maj: tirsdag – søndag 10.00 – 17.00
Lukket mandag, dog ikke hvis mandag er en helligdag samt mandag i vinterferien og efterårsferien.

Museet Holmen er et lille sted med velfungerende rammer for at formidle også den store kunst.

Her præsenteres små, unikke højdepunkter indenfor kunst og kultur parallelt til det flade marsklands varfter og diger.

Sammen med museerne i Esbjerg, Ribe, Tønder og Nolde Museet i Seebüll lige syd for grænsen danner Museet Holmen en kunstnerisk bastion i denne del af landet, der leder tanken hen på alt andet end udkant.

Museumsbutik

I butikken kan du købe små finurligheder og bøger.

Kunstnerhuset i skærbækcentret er et kunst- og kulturhus uden lige. Faktisk er vi unikke i Danmark!

Huset indeholder 3 topmoderne kreative værksteder, udstillingslokale, kunstbutik og en permanent udstilling af kunstværker, fremstillet af lokale vadehavskunstnere. I tilknytning til Kunstnerhuset ligger skærbækcentret med svømmehal, bowlingbaner, restaurant og ikke mindst en flot kunstbutik, hvor man både kan finde unikke malerier og tekstiler, men også sjove og spændene souvenirs, fremstillet af vadehavskunstnere.

I Kunstnerhuset udbydes året rundt en bred vifte af kurser for alle aldersgrupper og niveauer indenfor kunst og kunsthåndværk. I skoleferierne er der et åbent kreativt værksted, hvor børn og voksne kan male, tegne, klippe, klistre og arbejde kreativt, lige så længe de vil. Vi har i Kunstnerhuset sørget for kreative tilbud til både drenge og piger, voksne og børn og så tager vi naturligvis oprydningen.

Det er også muligt at leje sig ind i et værksted eller selv lave en aftale med en kunstner om undervisning, sammen med f.eks. 4 veninder.

De kreative udfoldelsesmuligheder er mange – ring til os eller send os en mail og hør om dine muligheder for et kreativt ophold, eller kom forbi og oplev et fritidscenter, hvor der er aktiviteter for både krop og sjæl.

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular