Jul i Tønder

Læs om Tønder, som er Danmarks hyggeligste juleby og få inspiration om de aktiviteter som sker i julemåneden i Rømø-Tønder området.

Visit Rømø Tønder

Online guides

DEL DENNE GUIDE

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på whatsapp
WhatsApp

DANMARKS HYGGELIGSTE JULEBY

At kalde sig Danmarks hyggeligste juleby er en stor udfordring, men Tønder formår at klare det perfekt hver eneste gang.

Butikkernes åbningstider:

 • Hverdage: 10:00 - 17:30
 • Lørdage: 10:00 - 16:00
 • Søndage: 11:00 - 16:00

Julehytternes åbningstider:

 • Hverdage: 12:00 - 17:00
 • Lørdage: 10:00 - 17:00
 • Søndage: 11:00 - 17:00
 • Julebyen åbner 9. November kl 10.00
 • Slutter 23. December kl 17:30

Hvorfor er Tønder
Danmarks Hyggeligste juleby?

Spørgsmålet kan besvares med et simpelt svar – men kræver dog stadig en fortælling. Beretningen om en smuk og hyggelig tid, der foregår i gaderne, som er oplyst af de smukke lys, der hænger over Tønders gågade. Hele vejen fra starten af gågaden og op til torvet, hvor julebelysningen rigtigt kommer til sin pragt og med de hyggelige julehytter, hvor man kan købe sig et smagfuldt måltid af æbleskiver og drikke en kop dejlig, varm julegløgg.

Hytterne byder også på kunsthåndværk, i form af glas, dekorationer, smykker, garn og strik, samt forskellige slags julepynt. Så hvis du elsker julen og ønsker at finde julehumøret frem – under de smukke julelys, som mest af alt minder om tusindvis af stjerner, der hænger lavt under himlen – så er Tønder Juleby det perfekte sted at besøge, når juleshoppingen for alvor går i gang. 

Julestemningen kommer helt naturligt, når man mærker Tønders julemiljø, den fælles stemning omkring julen, som opstår fra Tønders gamle bygningsværker samt bygningskultur, der sammen med juleudsmykningen og gågadens hyggelige butikker, resulterer i noget helt unikt, som man kun finder i Tønder.

Så svaret på spørgsmålet: “Hvorfor er tønder Danmarks hyggeligste juleby?” kan besvares så kort som: “Fordi man behøver ikke at være i julestemning, når man besøger byen, men man er det ihvertfald, når man forlader den igen.

Schackenborg Slot - Juleudstilling

Dr1`s julekalender igennem 50 år

Schackenborg Slot er svøbt i julemagi i november og december. Kom og oplev juleudstillinger fra DRs mange julekalendere gennem de sidste 50 år, og se de smukt dækkede juleborde fra Rosendahl Design Group, Kähler, Bjørn Wiinblad Denmark og Holmegaard i de fine stuer.

Også udenfor kan I opleve den magiske julestemning. Her er slottet omkranset af juletræer og julelys, og I kan naturligvis købe æbleskiver, gløgg, varm kakao og kaffe og et juletræ med hjem.

Der går en shuttlebus mellem Tønder og Schackenborg slot 

Tønder

Julemandsløbet

Julemandsløbet i Tønder er et rigtig juleløb, hvor løberne bliver iført julemandskostume og skal løbe 3, 5 eller 10 kilometer. Der er dog også mulighed for at gå 2,5 km iført julemandskostumet. Running Santas er et stort tilløbsstykke hvert år, som de lokale medier er gode til at dække.

 • 17. november - 14.00

Koncert i Agerskov kirke

Julekoncert - Emmelie de Forest

Intim julekoncert med Europæiske Melodi Grandprix vinder Emmelie de Forest, som med en stemme af format præsenterer publikum for nogle af de smukkeste julesalmer og for sange med klang og nærvær.

Siden Emmelie som barn sang julekoncerter i den lokale landsbykirke, har hun drømt om at synge julekoncerter igen, så det er en drøm, der går i opfyldelse i 2019.

 • 2. december - 12.00-16.00

Vinter østers

Pluk østers i julen

Selvom vinteren snart er over os, og frosten begynder at kravle frem, betyder det altså ikke, at østersen har gemt sig under overfladen.

Der er nemlig stadig rig mulighed for at komme ud og plukke østers sammen med en guide, som kan give dig en spændende oplevelse selvom det kan være bidende koldt udenfor.,

Ballum multihus

Juleudstilling

Jule hobby udstilling søndag

d. 17. november kl. 10 – 15.30

Museet Holmen

Julemarked

I det lokale museum i Løgumkloster kan du se en juleudstilling med  kunstværker lavet af lokale kunstnere. Her oplever du en hyggelig stemning og begge dage kl. 13 er der julesang med ko

 • 23. & 24. november - 12.00-16.00

Julekoncert i Klosterkirke

Sønderjyllands Symfoniorkester

Koncerten indledes med Corellis Concerto Grosso nr. 8. ofte kaldet ”Julekoncerten” som også bærer titlen: Fatto per la notte di Natale (lavet til juleaften). Det er uvist, hvornår den er blevet komponeret, men optegnelser beskriver, at Corelli opførte en ”Julekoncert” i 1690 for sin nye mæcen, og det kan have været netop denne Concerto Grosso.

Vivaldis ”Gloria” hører til hans mest velkendte og elskede værk af hans kirkelige musik og menes at være komponeret omkring 1715. Som kronen på værket opfører Sønderjyllands Symfoniorkester sammen med Filharmonisk Kor og solister også Vivaldis ”Magnificat” – også kendt som ”Marias Lovsang” (Teksten er en af de ældst kendte kristne hymner) og opføres i den protestantiske tradition ofte netop i adventstiden.

 • Lørdag, 21. december - 16.00

DEL GERNE DENNE GUIDE, HVIS DU KUNNE LIDE DEN

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Del på whatsapp
WhatsApp

Hold dig opdateret

Modtag et nyhedsbrev omkring nye indlæg, gode deals og inspiration til din næste ferie

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mange tak

Fordi du har valgt at hjælpe os med at blive bedre, Det betyder meget at vi kan udvikle os til at yde en bedre service til vores besøgende

Beskriv her ved siden af hvad du har oplevet hvad der kunne være bedre. Beskriv så godt du kan.

Feedback formular

Skriv din feedback anonymt her i vores formular