fbpx

Free attractions to visit near Tønder

6 Free attractions near Tønder that you can always visit. Read more about the places in this guide.

Visit Rømø Tønder

Online guides

An old castle

Trøjborg Castle ruin

 • Always open
 • Trøjborgvej, 6261 Tønder

Take the kids to the Trojborg ruin, where they can be allowed to run around the ruin and play knights and princesses, while also getting the story of Trojborg.

Trøjborg ligger ved Visby og var ejet Peter Rantzau i en længere periode. I 1851 blev slottet købt af landmand Knud Lausten Knudsen , der havde planer om at oprette et lærerseminarium på slottet. Da planerne ikke blev realiseret, blev slottet delvist nedrevet i 1854, dele af sydmuren og kælderen er bevaret. Det er sjovt for børnene at kunne løbe rundt og se hvor køkkenet har været, og man kan se rumindelingen i kælderen.

Der er også ”hemmeligheder ” det er toilet åbningerne i væggen, hvor man kunne forrette sin nødtørft ud af hullet i væggen, så smuttede det hele ned i voldgraven. Det fortælles, at nogle af murstenene fra Trøjborg blev brugt til at bygge huse i Visby og omegnen.

The place where the goldhorns where found

Goldhorns in Gallehus

 • Always open
 • Guldhornsvej 11, 6270

If you want to feel the wings of history, go to Gallehus and see where the Golden Hornets were found. The first Gold Horn was found in 1639, when the young lizard Kirsten Svendsdatter fell on the field, over what she thought was a tree root, it turned out to be the first Gold Horn.

Det andet guldhorn blev fundet i 1734 af Erik Lassen. Begge guldhorn blev indleveret til Kongen og som findeløn fik Kirsten Svendsdatter et skørt og Erik Lassen fik 200 rigsdaler.

Later, the horns were stolen by a poor goldsmith who melted the horns and made jewelry and shoe buckles from them. The year after the crime, Heidenreich was taken by police and spent 37 years in the prison for his crime.

Bronze and Iron Age burial mounds

Attractions in Lindet Forest

 • Public forrest
 • Lindet skov 6510 Gram

I Lindet skov er der en del gravhøje fra bronze- og jernalderen. Mange steder er der ikke træer omkring dem , så de står tydeligt frem. I den østlige del af skoven ligger der en gruppe storstensgrave, som består af to langdysser og en jættestue, der ligger også Røverkulen, en jættestue hvor den ene dæksten er fjernet så gravkammeret er åbent. Historien fortæller, at der boede en røver ved navn Pibemanden med sin kone og sine 12 sønner.

At Rødeledsvej you can still see examples of groom couplers.

Historien bag Brudgomskobler er , at skovene i 1600 tallet var i meget dårlig stand,så Hertugen indførte en lov om træplantning, som betingelse for at en ungersvend måtte gifte sig. I Slesvig og Holsten skulle bondekarlene plante 10 ege eller 15 bøge, før de måtte gifte sig.

Træerne skulle sætte løv tre gange, før man måtte gifte sig. Det har nok været lang tid for de fleste.

Bunkers

Security position north

 • Public
 • Billedet fra Gammelskov Batteri / Agerskov

Man kan se resterne fra Sikringstilling Nord fra 1. verdenskrig. Den går tværs over Sønderjylland og er verdens bedst bevarede sikringslinie. Den er ca. 50 km lang og går fra Hoptrup i øst til Rømø i vest. På det tidspunkt tilhørte den del af Danmark Tyskland og blev etableret for at hindre et angreb nordfra mod Tyskland. Efter Genforeningen blev nogle af anlæggene sprængt, andre er delvist bevarede.

Millions of starlings

Black Sun

 • September - November & February - April
 • West Coast and Borderland

Sort sol er et fantastisk naturfænomen, der kan ses forår og efterår, når stærene samles på træk i store flokke for at overnatte, inden de flyver videre sydpå. De flyver op og samles i store flokke og formørker solen, deraf navnet, før de sætter sig til at sove i eks. Tøndermarsken.

1. World war

The prisoners of war graves monastery

 • Public
 • Krigsfangevej 0, Løgumkloster, Tønder 6240, Danmark

Krigsfangegravene i Løgumkloster er gravplads for 68 franske, belgiske og russiske krigsfanger fra den nærliggende Løgumklosterlejr. De nåede aldrig hjem. Lejren blev oprettet i 1915 og kunne rumme 2000 fanger, men i marts opstod der plettyfus i lejren og 71 fanger og den tyske læge døde. Lægen blev begravet på kirkegården i Løgumkloster, men fangerne blev begravet i et skovstykke vest for lejren. Monumentet er stort set lavet som det oprindelige og tegnet af Arne Finsen. Øst for pladsen er der en lille murstensbygning, der skulle have tjent som fængsel. I nærheden ligger et enkelt gravsted. Det skal efter sigende være en jøde, så derfor blev han ikke begravet sammen med de andre.

PLEASE SHARE THIS GUIDE IF YOU LIKED IT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
reunion 2020 in Tonder
Bjarke Petersen

reunion 2020 in Tonder

The Reunion 2020 in Tonder offers many different events - Read here much more about what you can experience in Tonder and the area around, during the Reunion 2020.

Bjarke Petersen

How to eat oysters

Read in this guide where and how to open your oyster, also read how to eat and prepare the oyster.

Bjarke Petersen

Christmas in Tønder

Læs om Tønder, som er Danmarks hyggeligste juleby og få inspiration om de aktiviteter som sker i julemåneden i Rømø-Tønder området.

Keep updated

Receive a newsletter about new posts, great deals and inspiration for your next vacation

Sign up for our newsletter

Thank you

Because you have chosen to help us get better, It means a lot that we can evolve to provide a better service to our visitors

Describe here next to what you have experienced that could be better. Describe as best you can.

Feedback formular

Write your feedback anonymously here in our form