Klosteret blev grundlagt i 1173 af cisterciensermunke ved Brede Å. Gennem Middelalderen voksede Byen Løgumkloster op i ly af Kloster og Kirke. Klosteret blev nedlagt i 1548.
Stedet for klosteret var velvalgt. En beliggenhed hvor der er mange vandløb og store skove. Her kunne munkene arbejde med landbrug, fiskeri og mølleri. I klosterhaven havde munkene begyndt at plante lægeurter, persille, rabarber og gulerødder. De navngav stedet Locus Dei, Guds sted.
Løgumkloster Kirke blev bygget i perioden 1225-1325. Af klostrets oprindelige 4 fløje er i dag kun østfløjen (Kapitelsal og Dormitorium) og nordfløjen (kirke) tilbage.
Løgumkloster Kirke anses for – sammen med Sorø Klosterkirke, at være blandt de skønneste og betydeligste kirkebygninger fra Danmarks middelalder.
– en emnerute igennem Nordeuropa –
Løgumkloster kirke blev opført i munkesten, en mursten med en anden størrelse end nutidens mursten. Cistercienserne sørgede for viden og udbredelsen af murstenene. En væsentlig forskel til andre byggestile er, at murstensgotikken er præget af materialet og findes især i områderne omkring Østersøen, Nordtyskland og Danmark. En hel del af de spændende bygninger i stilen regner man for Verdens kulturarv. Murstensruten vil gøre Europas fælles identitet synlig for alle.
Hos Løgumkloster kirke er der fri adgang for alle turister i åbningstiderne.
Under kirkelige handlinger er der ingen adgang for turister!
Der er ugentlig gudstjeneste søndag kl. 10.00, tysk gudstjeneste den første søndag i måneden kl. 14.00 og aftensang på alle hverdage kl. 17.30, onsdag med altergang.
Åbningstider i kirken og klosteret:
Mandag – lørdag: kl. 10 – 17.30
Søndag kl. 12 – 17
Aftensang alle hverdage kl. 17.30. Onsdage med altergang.
Lukket under kirkelige handlinger!
Fuld tilgængeligt
Niveaufri adgang, elevator m.m., som gør det muligt for kørestole at komme omkring.
Delvis tilgængeligt
Der er rum/områder hvor man som kørestolsbruger ikke kan komme ind, men stadigvæk muligt at få en god oplevelse.
Tilgængeligt med en hjælper eller lidt gangfunktion.
Der er et trin eller andet der gør at man behøver hjælp for at kunne deltage/komme ind.
Ikke tilgængeligt.
Her mangler elevator, ramper eller andet der gør at kørestole ikke kan komme ind.
Tilgængelighedsvurderingen er foretaget ud fra en almindelig størrelse kørestol. Hvis man bruger ekstra bred elektrisk kørestol eller el-crosser, beder vi jer venligst selv kontakte det ønskede besøgssted. Ligeledes kan der være forhold der gør at tilgængeligheden i en periode ikke er som beskrevet af os. En god ide er altid at søge oplysninger på det ønskede besøgssteds hjemmeside.