Hostrup Kirke

Hostrup Kirke

Lukket

  • Mandag

  • tirsdag

  • onsdag

  • torsdag

  • Fredag

  • lørdag

  • Søndag

  • Tidszone: Europe/Copenhagen

    17. april 2024 14:47 lokal tid

Hostrup kirke ligger centralt i landsbyen Hostrup. Rundt om kirken går landsbyens gennemgående vej mellem den nærliggende nabolandsby Jejsing i syd til det gamle adelsgods Solvig i nord. Tæt ved kirken ligger Kirkekroen, som nu er menighedshus og ved Hvilken syd for Hostrup ligger landsbyens meget gamle præstegård. Årsagen til at Jejsing nu er større end Hostrup, er jernbanens anlæggelse forbi Jejsing i 1867.

Kirken blev i 1477 viet til Jomfru Maria, Skt. Laurentius, Maria Magdalena og Skt. Andreas. Det vidner et relikvier fra et helgen gemme i kirkens gamle alterbord om. I kirken er der også bevaret en middelalderlig figur af Skt. Dionysius.

Kirken har været udsat for brande i to omgange. I 1650 nedbrændte tårnet og i 1860 brændte kirkeskibet delvist. Kirken blev efterfølgende istandsat efter 1650 og af L.A. Winstrup i 1862-63. Senere skete der restaureringer ved Axel Hansen i 1927 og ved Ebbe Clemmensen i 1956-57. I 1913 blev kirkens altersølv ødelagt ved en brand i degneboligen. Det gamle altersølv blev senere erstattet af et nyt sæt, som var en kopi af det gamle.

Adresse:

Informationer

Faciliteter

Kategori

da_DKDansk

Guide

Handicap tilgængelighed

Fuld tilgængeligt

Niveaufri adgang, elevator m.m., som gør det muligt for kørestole at komme omkring.

Delvis tilgængeligt

Der er rum/områder hvor man som kørestolsbruger ikke kan komme ind, men stadigvæk muligt at få en god oplevelse.

Tilgængeligt med en hjælper eller lidt gangfunktion.

Der er et trin eller andet der gør at man behøver hjælp for at kunne deltage/komme ind.

Ikke tilgængeligt.

Her mangler elevator, ramper eller andet der gør at kørestole ikke kan komme ind.

Tilgængelighedsvurderingen er foretaget ud fra en almindelig størrelse kørestol. Hvis man bruger ekstra bred elektrisk kørestol eller el-crosser, beder vi jer venligst selv kontakte det ønskede besøgssted. Ligeledes kan der være forhold der gør at tilgængeligheden i en periode ikke er som beskrevet af os. En god ide er altid at søge oplysninger på det ønskede besøgssteds hjemmeside.