Dette er et oplæg skrevet af Visit Rømø & Tønder.

7 gastronomiske oplevelser du ikke skal gå glip af

Er du på jagt efter en madoplevelse ud over det almindelige?

Indholdsfortegnelse

Læsetid: 2 minutter

GASTRONOMISK OPLEVELSE

Marsk Restaurant

Marsk Camp huser en fantastisk restaurant, café samt ishus med hjemmerørt italiensk is. Her lægges der vægt på, at man altid bruger friske råvarer og maden bliver lavet fra bunden. Her serveres mad med smag.

Tilgængelighed: Ja 

RESTAURANT STAFFELI

Skærbækcentret

Restaurant Staffeli i Skærbækcentret er en rigtig hyggelig familie restaurant, og hvis børnene er færdige først, er der mulighed for leg både inden- og udendørs. Skærbækcentret ligger tæt på Rømø.

Maden i restauranten er tilberedt af kvalitetsråvarer og alligevel til fornuftige priser.

Restaurant Staffeli tilbyder lækre a la carte retter. Nogle aftener bydes der også på buffet.

Tilgængelighed: Ja

DANMARKS BEDSTE ISHUS

Café Fru Dax – Rømø

Café Fru Dax blev i 2019 kåret som Danmarks Bedste Ishus, og dette ikke uden grund. Her finder du en af øens største og bedste udvalg , hvor du kan smage lækre hjemmelavede isvafler. 

Café Fru Dax har dog ikke kun is på menuen, det er både et ishus og en café. Du kan derfor også nyde en lækker hovedret i hyggelige rammer i deres restaurant, lige ved siden af ishuset. Alle deres retter er vel tilberedte, med friske råvarer og tilsat hjemmelavede ingredienser. De har et bredt udvalg af lækre frokost- og aftenretter, hvor du kan vælge alt fra sandwich, nachos og til wienerschnitzel og burger. Caféen er dog særligt kendt for deres uimodståelige stjerneskud, som uden tvivl kan mætte den mest sultne mave. 

Tilgængelighed: Ja (men da der ofte er mange mennesker, anbefaler vi at man bestiller bord og nævner kørestol)

GOURMET A LA CARTE

Restaurant Ø – Rømø

Søger du en aften med lækker vin og god mad, lavet på kvalitetsrige råvarer fra lokale leverandører, så kan du hos Restaurant Ø få dig en Gourmetmiddag ud over det sædvanlige. Nyd en uimodståelig middag i smukke omgivelser, med en fantastisk panoramaudsigt over golfbanen i feriecenteret Enjoy Resorts Rømø, sammen med hele familien, dine kollegaer eller din partner. Restaurant Ø er kendt for deres lokale kvalitetsmad til en overkommelig pris og serverer både til morgenmad, brunch, frokost og aftensmad, når du vil holde fri fra køkkenet samt opvasken.

EN SAND FISKEOPLEVELSE

Otto & Ani’s Fisk – Rømø

Otto & Ani’s fisk er et fisketeria, med en lokation der gør den helt unik.

Fiskeriet ligger nemlig nede på havnen i Havneby, hvor man ikke kan andet end at nyde havnestemningen. Otto & Ani’s Fisk tilbyder fiskeretter af stor anretning og af lækker kvalitet.

BØRGES BØFSANDWICH

Central Hotellet – Løgumkloster

I Løgumkloster ligger der en god gammel og klassisk hotel restaurant, som klart kan imponere enhver med deres berømte Børges Bøfsandwich.

Du får en klassisk bøfsandwich, der er tolket på Hotellets egen måde, hvilket har resulteret i masser af brun sovs, en stor bøf og franskbrød, i stedet for den almindelige burgerbolle.

Nomineret til ‘Danmarks Bedste Bøfsandwich’ i 2020 af ‘De Brune Riddere’ 

Et must-taste uden tvivl!

GOD GAMMELDAGS DANSK MAD

Ballum Slusekro – Ballum

Er du til lækker hjemmelavet gammel dansk mad, der stadig bliver lavet på de gamle opskrifter, som er gået igen i generationerne, så er Ballum Slusekroen det helt rigtige sted at spise med familien. 

Slusekroen har en meget speciel lokation – i hederne, bag diget – alene, står Slusekroen midt i den  pragtfulde danske natur. 

Virkelig et besøg værd.

da_DKDansk

Guide

Handicap tilgængelighed

Fuld tilgængeligt

Niveaufri adgang, elevator m.m., som gør det muligt for kørestole at komme omkring.

Delvis tilgængeligt

Der er rum/områder hvor man som kørestolsbruger ikke kan komme ind, men stadigvæk muligt at få en god oplevelse.

Tilgængeligt med en hjælper eller lidt gangfunktion.

Der er et trin eller andet der gør at man behøver hjælp for at kunne deltage/komme ind.

Ikke tilgængeligt.

Her mangler elevator, ramper eller andet der gør at kørestole ikke kan komme ind.

Tilgængelighedsvurderingen er foretaget ud fra en almindelig størrelse kørestol. Hvis man bruger ekstra bred elektrisk kørestol eller el-crosser, beder vi jer venligst selv kontakte det ønskede besøgssted. Ligeledes kan der være forhold der gør at tilgængeligheden i en periode ikke er som beskrevet af os. En god ide er altid at søge oplysninger på det ønskede besøgssteds hjemmeside.